https://pikanzo.com/

Είναι η Ζίννια η Νέα Ντάλια για τους Κήπους του Τέξας;

10
Είναι η Ζίννια η Νέα Ντάλια για τους Κήπους του Τέξας;

Αν προσπάθησες ποτέ να μεγαλώσεις ντάλια στο κεντρικό Τέξας, πρέπει να συνειδητοποίησες ότι είναι μπελάς. Αν και οι Ντάλια χρειάζονται ζεστό χειμώνα για να επιβιώσουν, δεν απολαμβάνουν συνεχή υψηλή θερμότητα. Ευτυχώς, υπάρχει μια καλή εναλλακτική επιλογή, η οποία είναι οι ζίννια. Ο τελευταίος είναι ο μικρός ξάδερφος της Ντάλιας και απαιτεί ελάχιστη προσοχή, και με Ποικιλίες σήμερα, υπάρχει κάτι για όλους. Θα το ξανασκεφτόσουν και θα θεωρούσες τη Ζίννια ως τη νέα ντάλια για τον κήπο σου στο Τέξας;

Η ιστορία του λουλουδιού zinnia

Τα λουλούδια Zinnia προέρχονται από τη Λατινική Αμερική. Μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη από τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα, αλλά δεν καλλιεργήθηκαν μέχρι τα τέλη του 1700. Όταν ο πρώτος σπόρος zinnia εισήχθη στο κοινό, μόνο οι Γάλλοι ενδιαφέρονταν για αυτό. Το εκτρέφουν και ανέπτυξαν σταθερά διπλά λουλούδια, τα οποία τότε η υπόλοιπη Ευρώπη λάτρευε. Στη δεκαετία του 1860, οι Ζίννια επέστρεψαν στη Βόρεια Αμερική, όπου κέρδιζε δημοτικότητα.

Αργότερα, ο νάνος Zinnia μεταφέρθηκε από το Μεξικό και έφτασε στο σπίτι σπόρων, όπου τέθηκε στη διάθεση των κηπουρών.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της ζίννια, μπορείτε να τη βρείτε Εδώ.

Καλλιέργεια ζίννια στο Τέξας

Το Zinnia είναι ένα ετήσιο λουλούδι που αναπτύσσεται στη ζεστή εποχή. Είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και την ξηρασία, γεγονός που τους καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για έναν κήπο του Τέξας. Μεγαλώνουν από την άνοιξη μέχρι τον πρώτο φονικό παγετό. Το αρχικό φυτό δεν επιστρέφει, αλλά επανασεβάζεται εύκολα. Τα άνθη έρχονται σε τρεις διαφορετικές μορφές: μονό, ημι-διπλό και διπλό.

Η ενιαία ανθισμένη ζίννια είναι πολύ παρόμοια με μια μαργαρίτα. Έχει μια σειρά από πέταλα. Το διπλό ανθισμένο έχει πολλές σειρές πέταλα και μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο, υπενθυμίζοντάς μας την ξαδέρφη του, την Ντάλια. Η ημιδιπλάσια ποικιλία είναι στο ενδιάμεσο, αλλά είναι η πιο δημοφιλής.

Υπάρχει ένα άλλο διαφοροποιημένο κριτήριο, και αυτό είναι η συνήθεια ανάπτυξης του φυτού. Μερικοί Ποικιλίες μεγαλώνουν μέχρι και 1,5 μέτρο. Είναι ιδανικά για ένα σκηνικό ή κομμένα λουλούδια. Άλλα ζίννια Ποικιλίες είναι κοντοί ή νάνοι, έτσι κάνουν ένα πολύ ωραίο σύνορο λουλουδιών.

Πώς να καλλιεργήσετε ζίννια

Καλλιέργεια ζίννιας από σπόρους έναντι μεταμοσχεύσεων

Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να καλλιεργήσετε ζίννια είναι από σπόρους. Όχι μόνο θα έχετε πρόσβαση σε μοναδικές επιλογές, αλλά θα μπορείτε επίσης να έχετε ένα πλήρες κρεβάτι από αυτές χρησιμοποιώντας μόνο ένα πακέτο.

Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

Οι Ζίνιες προτιμούν τον ήλιο, αλλά μπορούν να πάρουν λίγη απογευματινή σκιά. Το έδαφος πρέπει να είναι καλά στραγγιστό και ελαφρώς χαλαρό. Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο καλά σαπισμένο κομπόστ για να βελτιώσετε την υφή και την αποστράγγιση οποιουδήποτε τύπου εδάφους.

Πώς να σπείρει τους σπόρους zinnia;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από την καλλιέργεια ζίννια. Διασκορπίστε τους σπόρους με φειδώ στην επιλεγμένη περιοχή και στη συνέχεια καλύψτε τους ελαφρά με χώμα για να αποτρέψετε τα πουλιά από το να τα φάνε. Μπορείτε επίσης να τα προστατεύσετε με κάλυμμα πλέγματος μέχρι να βλαστήσουν.

Πόσο μακριά θα χωρέσεις τις ζίνιες σου;

Ακολουθώντας τη μέθοδο διασποράς μας επιτρέπει να μιμηθούμε τη φύση και να δημιουργήσουμε συστάδες φυτών. Μερικοί ειδικοί κηπουρική συνιστούν 4 έως 12 ίντσες χώρια, αλλά δεν ακολουθώ πραγματικά αυτόν τον κανόνα. Φυσικά, μόνο το ισχυρό δενδρύλλιο θα τα καταφέρει και θα γίνει ισχυρό.

Πώς να ποτιάτε ζίννια;

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι ζίννια είναι λάτρης της θερμότητας και ανθεκτικές στην ξηρασία. Νερό ελαφρά, στην αρχή, για να κρατήσει το έδαφος υγρό για να βλαστήσουν οι σπόροι. Μόλις το φυτό καλλιεργείται πλήρως, μπορεί να πάρει λίγο ξηρό χρόνο, αλλά όχι για πολύ καιρό. Νερό και πάλι κάθε φορά που παρατηρείτε το φυτό να φαίνεται στεγνό το πρωί.

Γονιμοποίηση ζίννιας

Η προετοιμασία του εδάφους, στην αρχή, είναι πολύ σημαντική. Το πλούσιο έδαφος είναι γεμάτο ζωή και μπορεί να είναι αρκετά αυτάρκες. Οι οργανισμοί που ζουν στο έδαφος θα ταΐσουν τα φυτά που αναπτύσσονται σε αυτό. Για το θέμα αυτό, οι ζίννια μπορεί να μην χρειάζονται επιπλέον τροφή εάν το έδαφος είναι πλούσιο. Διαφορετικά, μια συμπληρωματική τροφή με γαλάκτωμα ψαριών ή φύκια δεν θα βλάψει.

Νεκρά ζίννια

Εάν καλλιεργήσετε τις ψηλές ποικιλίες, συγκομίστε συχνά την άνθιση και κάντε ρυθμίσεις λουλουδιών από αυτές. Εάν καλλιεργάτε τις ποικιλίες νάνος, αφαιρέστε τα χρησιμοποιημένα άνθη. Αυτό θα εξασφαλίσει συνεχή χρόνο άνθισης κατά τη διάρκεια της εποχής και ένα τακτοποιημένο φυτό.

Το φυτό Ζίννια έχει προβλήματα;

Το κύριο πρόβλημα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε κατά την καλλιέργεια ζίννιας είναι μούχλα. Είναι μια μυκητιακή ασθένεια που εκδηλώνεται με μια μορφή υπόλευκου κηλίδων στα φύλλα. Εμφανίζεται κυρίως όταν ο καιρός είναι ζεστός και υγρός. Ευτυχώς, το φυτό ανακάμπτει μόλις εξαφανιστούν τα ευνοϊκά στοιχεία.

Για να διατηρήσετε τα φυτά zinnia υγιή, αποτρέψτε την εξάπλωση την ασθένεια αφαιρώντας αμέσως το προσβεβλημένο μέρος. Πετάξτε τα μακριά από τον κήπο για να σταματήσετε την εξάπλωση των σπόρων.

Ψεκάστε το φυτό με οργανικό μυκητίδιο ή σπιτικό διάλυμα, εάν το πρόβλημα παραμένει.

Πώς να διαδώσετε τη ζίννια;

Υπάρχουν δύο τρόποι διάδοσης των ζίννια, και αυτό είναι η εξοικονόμηση σπόρων ή μοσχευμάτων ριζοβολίας.

Πώς να αποθηκεύσετε τους σπόρους zinnia;

 • Οι σπόροι Zinnia έχουν και σχήμα βέλους. Συνδέονται με τη βάση των πέταλων και μεταξύ των πτυχών.
 • Για να σώσετε τους σπόρους zinnia αφήστε το λουλούδι να ωριμάσει και να στεγνώσει.
 • Χρησιμοποιώντας τους αντίχειρές σας, πιέστε και σπρώξτε μακριά για να αφήσετε τους σπόρους να πέσουν.
 • Μπορείτε να τσιμπήσετε αυτά που συνδέονται με τα περιφερικά.
 • Αποθηκεύστε το σπόρο σε χάρτινη σακούλα ή γυάλινο βάζο, μακριά από οποιαδήποτε υγρασία.

Πώς ριζικά μοσχεύματα zinnia;

Αν και, θεωρώ ότι αυτή η μέθοδος δεν αξίζει τον κόπο, καθώς η χρήση σπόρων είναι πολύ ευκολότερη. Η κοπή ριζοβολίας μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

 • Πάρτε ωραία υγιή μοσχεύματα από ένα φυτό.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν έως δύο κόμβους (όπου εμφανίζεται νέα ανάπτυξη)
 • Αφαιρούμε τα φύλλα εκτός από τα πάνω.
 • Βυθίστε το κάτω μέρος του στελέχους στην ορμόνη ριζοβολίας (προαιρετικά)
 • Τοποθετήστε το προσεκτικά σε ένα δοχείο γεμάτο με υγρό χώμα.
 • Διατηρήστε ακόμη και την υγρασία μέχρι να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη.
 • Τραβήξτε το στέλεχος απαλά για να αισθανθείτε οποιαδήποτε αντίσταση. Αν υπάρχει επαναξιολόγηση, σχηματίζονται οι ρίζες.

Είναι τα λουλούδια zinnia καλά για ξήρανση;

Όχι ακριβώς. Το Zinnias δεν φαίνεται καλό μετά το στέγνωμα, εκτός αν χρησιμοποιείτε χάντρες πυριτίου.

 • Γεμίστε ένα δοχείο με χάντρες πυριτίου στα μισά του δρόμου.
 • Τοποθετήστε το λουλούδι με το πρόσωπο προς τα κάτω.
 • Καλύψτε τα με περισσότερο διοξείδιο του πυριτίου.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για το πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένετε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply