https://pikanzo.com/

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εργολάβο άρδευσης

20
Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εργολάβο άρδευσης

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εργολάβο άρδευσης

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εργολάβο άρδευσης πριν κάνετε μια αγορά. Στο δικό μας Συνέντευξη με έναν ειδικό σειρά, μιλάμε με τον Ron Robbins για τα συστήματα άρδευσης.

Το όνομα σου

Ρον Ρόμπινς

Τίτλος εργασίας

Διευθυντής Στόλου, Κτιρίων & Εδάφους. Πριν από αυτό, υπηρέτησα ως Επόπτης Τοπίου εδώ στο Tomlinson Bomberger για αρκετά χρόνια.

Πόσο καιρό είστε στον κλάδο;

Είμαι στην Πράσινη Βιομηχανία πάνω από 20 χρόνια.

Πότε αρχίσατε να ενδιαφέρεστε για την άρδευση;

Άρχισα να ασχολούμαι με τα συστήματα άρδευσης σε ηλικία 16 ετών. Είχα μια καλοκαιρινή δουλειά για έναν τοπιογράφο εκείνη την εποχή που εργαζόταν σε εγκαταστάσεις άρδευσης και νόμιζα ότι ήταν πολύ ωραίο.

Πόσο καιρό εργάζεστε σε αυτά τα συστήματα;

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας, μάλλον έχω περίπου 15 χρόνια που εργάζομαι ειδικά με συστήματα άρδευσης.

Ποιοι παράγοντες κάνουν σημαντική διαφορά στο κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος άρδευσης;

Τα υλικά που χρησιμοποιεί ο εγκαταστάτης κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, το PVC είναι πιο ακριβό από τις πολυσωλήνες, αλλά διαρκεί περισσότερο.

Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν αν πρόκειται για νέο σπίτι ή για υπάρχον σπίτι. Είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα σε ένα ακίνητο που δεν έχει εγκατεστημένο χλοοτάπητα.

Το βάθος της εγκατάστασης είναι επίσης σημαντικό λόγω της κατάψυξης του εδάφους το χειμώνα και των απαιτήσεων συντήρησης του χλοοτάπητα, όπως ο αερισμός του πυρήνα. Το θέλετε αρκετά βαθιά ώστε να μην καταστραφεί με τον αερισμό του χλοοτάπητα, κάτι που είναι σημαντικό για την υγεία του χλοοτάπητα.

Ποιες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές που σκέφτονται ένα σύστημα άρδευσης;

Ποιο είναι το όφελος για μένα, τον ιδιοκτήτη του σπιτιού; Εάν φυτεύετε μονοετή φυτά κάθε χρόνο ή είστε ιδιότροποι για τον χλοοτάπητά σας, ένα σύστημα άρδευσης μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.Ιδανικά επίπεδα pH εδάφους

Θα ήθελα επίσης να κάνω πολλές άλλες ερωτήσεις στον ανάδοχο: Ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε; Τι υλικά χρησιμοποιείτε; Τραβάτε ή τραβάτε το σωλήνα (η χάραξη γενικά αποφεύγει τους ραγισμένους σωλήνες στην περιοχή μας); Πόσο βαθιά θάβετε τις κύριες γραμμές; Είστε βέβαιοι ότι η πίεση του νερού μου είναι επαρκής για ένα σύστημα ή χρειάζομαι μια ενισχυτική αντλία; Εγκαθιστάτε την κύρια γραμμή νερού από το σπίτι μου για το πότισμα; Ποιος είναι ο κωδικός εγκατάστασης για τον δήμο μου; Ο δήμος μου απαιτεί άδεια; Θα βγάλετε αυτή την άδεια ή είμαι υπεύθυνος γι’ αυτήν;

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να παίξουν έναν παράγοντα στον ανάδοχο με τον οποίο θα επιλέξετε να συνεργαστείτε.

Ποια άλλα χαρακτηριστικά πρέπει να ρωτήσουν οι καταναλωτές τον ανάδοχό τους;

Δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης! Μπορώ να χρησιμοποιήσω το smartphone μου (μια εφαρμογή) για τον έλεγχο του συστήματος; Αυτό είναι ένα αρκετά νέο χαρακτηριστικό που αρέσει σε πολλούς πελάτες μας.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το σύστημα; Πόσα γαλόνια/λεπτό βάζει κάθε ζώνη; Αυτό σας βοηθά να υπολογίσετε πόσο νερό χρησιμοποιείτε, ώστε να μην εκπλαγείτε από τον λογαριασμό του νερού σας. Αυτό σας βοηθά επίσης να αναγνωρίσετε εάν έχετε σπάσει σε μια γραμμή, επειδή ο λογαριασμός σας θα εκτοξευόταν. (Για συμβουλές σχετικά με τη μείωση της χρήσης νερού στο τοπίο σας, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο σχετικά αποτελεσματική άρδευση ζητήματα συστήματος.)

Είναι έξυπνο σύστημα; Έχει αισθητήρα βροχής, ώστε το πότισμα μου να μην τρέχει στη βροχή; Προφανώς δεν θέλετε να πληρώσετε για το νερό που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε, καθώς και το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες χλοοτάπητα.

Τι κάνει την εγκατάσταση και τη συντήρηση ενός συστήματος άρδευσης διασκεδαστική;

Συνεργασία με πελάτες που έχουν παιδιά! Το να διδάσκετε έναν πελάτη πώς να χρησιμοποιεί το σύστημά του για να ενεργοποιήσει το σύστημα για να χρησιμοποιήσει έναν καταιονιστή για να παίξει κατά τη διάρκεια της ζέστης του καλοκαιριού είναι πάντα διασκεδαστικό!

Επίσης, οι πελάτες που θέλουν να μάθουν για το σύστημα και πώς να το χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά είναι απολαυστικοί. Το να διδάσκετε έναν πελάτη ποια είναι τα οφέλη από το σύστημα άρδευσης είναι πάντα μεγάλη. Η συνεργασία με πελάτες που έχουν επενδύσει αρκετά στην ιδιοκτησία τους για να εγκαταστήσουν ένα σύστημα άρδευσης είναι πάντα το αποκορύφωμα.

Η αντιμετώπιση προβλημάτων για να ταιριάζει στις ανάγκες ενός πελάτη είναι επίσης ωραία. Για παράδειγμα, είχαμε έναν πελάτη με ένα πολύ μικρό γκαζόν, περίπου 400 τετραγωνικά πόδια συνολικά. Ήθελε να έχει ένα όμορφο γκαζόν, αλλά δεν ήθελε να ξοδέψει χιλιάδες δολάρια για τα υδραυλικά για ένα πλήρες σύστημα. Κατάφερα να δημιουργήσω ένα σύστημα που τοποθετείται εκ των υστέρων στη σαλιάρα του σωλήνα του στο σπίτι! Αυτό ολοκλήρωσε τις ανάγκες του σε πότισμα και εξαντλούσε ένα χρονόμετρο που λειτουργεί με μπαταρία. Αυτός ο τύπος πρόκλησης είναι πολύ διασκεδαστικός!

Βασικά, η συνεργασία με τους πελάτες για την επίτευξη των στόχων τους είναι το πιο ικανοποιητικό κομμάτι.

Τι το κάνει πονοκέφαλο;

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι να προσπαθείς να εξηγήσεις τα προβλήματα με ένα υπάρχον σύστημα άρδευσης σε έναν πελάτη.

Περιστασιακά, μας καλούν για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας πελάτης με ένα σύστημα που μπορεί να είχε εγκατασταθεί πριν από αρκετά χρόνια από διαφορετικό εργολάβο. Όταν προκύπτουν αυτές οι καταστάσεις και απαιτούν μια αξιοπρεπή ποσότητα επισκευής, ο πελάτης είναι κατανοητό απογοητευμένος.

Τι προϋπολογισμό θα πρέπει να έχει ένας καταναλωτής για να διατηρήσει το σύστημά του τα επόμενα χρόνια;

Μια κοινή λανθασμένη αντίληψη είναι ότι μόλις εγκατασταθεί ένα σύστημα άρδευσης, είναι κάπως «ρυθμίστε το και ξεχάστε το». Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια!

Γενικά, θα υπάρξουν δαπάνες που σχετίζονται με το άνοιγμα του συστήματος στην αρχή κάθε καλλιεργητικής περιόδου, το «χειμώνα» (φύσηση τυχόν περίσσειας νερού για να αποφευχθεί το σκάσιμο των σωλήνων) του συστήματος το φθινόπωρο πριν πέσουν οι θερμοκρασίες κατάψυξης για να αποφευχθούν σπασίματα στη γραμμή και προσαρμογές που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Συνολικά, θα συνιστούσα τον προϋπολογισμό ενός πελάτη περίπου 500 $ ετησίως για να ανοίγει και να κλείνει το σύστημα κάθε σεζόν, καθώς και μικρή συντήρηση και επισκευή.

Καμιά τελική σκέψη;

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι το ακίνητο μοιάζει σαν να μην ήμασταν ποτέ εκεί όταν τελειώσαμε. Εάν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά σωστά και να επαναφέρουμε το ακίνητο στην κατάσταση που ήταν πριν φτάσουμε, αυτό είναι μια καλή δουλειά.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση ενός συστήματος άρδευσης στο ακίνητό σας, θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας! Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply