https://pikanzo.com/

Καλλιέργεια βασιλικού από σπόρους – Χαρά κήπου στο σπίτι

13
Καλλιέργεια βασιλικού από σπόρους – Χαρά κήπου στο σπίτι

Η καλλιέργεια βασιλικού από σπόρους είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε αυτό το βότανο στον κήπο σας.

Βασιλικός (Βασιλικός Οσίμουμ) είναι ετήσιος διαγωνισμός. Είναι πολύ ευαίσθητο στον παγετό και το κρύο. Μην φυτέψετε τον βασιλικό σας έξω μέχρι να φύγει κάθε κίνδυνος παγετού.

Στη Βιρτζίνια (Ζώνη 6Β) όπου ζω, αυτό σημαίνει ότι περιμένω να φυτέψω βασιλικό έξω μέχρι την Ημέρα της Μητέρας ή μετά τις 15 Μαΐου. Μου αρέσει να προσθέσω μερικές μέρες στο “επίσημο” ραντεβού μας χωρίς παγετό για να είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν θα χάσω τα φυτά βασιλικού μου στο κρύο.

Σχετικά με τον Βασιλικό – ένα καταπληκτικό φυτό βοτών

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τον γλυκό βασιλικό, που ονομάζεται επίσης ιταλικός ή γενοβέζικος βασιλικός. Αυτός είναι ο βασιλικός που βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ και ο αποξηραμένος, θρυμματισμένος βασιλικός στο ράφι μπαχαρικών. Είναι ο βασιλικός που χρησιμοποιείται για την εποχή της σαλάτας Caprese, μια ζωντανή σαλάτα με ντομάτες, τυρί μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Είναι η γεύση που συνδέεται συχνότερα με την ιταλική κουζίνα και την οποία αγαπούν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Ο Βασιλικός έχει μια μακρά, ενδιαφέρουσα ιστορία. Μερικοί πολιτισμοί έβλεπαν τον βασιλικό ως φυτό καλής τύχης, άλλοι ως φυτό κακής τύχης. Στην Ινδία, ιερός βασιλικός (Ιερό Οσίμουμ ή Τούλσι) φυτεύεται γύρω από ιερούς τόπους και ναούς. Το άρωμά του γεμίζει τον αέρα. Τα φύλλα ξηραίνονται και χρησιμοποιούνται ως τσάι για την εξουδετέρωση των επιπτώσεων του στρες στο σώμα, καθώς και τονωτικό για κρυολογήματα, γρίπη, άγχος και πολλές άλλες χρήσεις.

Βασιλικός στις Συνταγές

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να καλλιεργήσουμε βασιλικό για να χρησιμοποιήσουμε στις καλοκαιρινές μας συνταγές. Το Genovese, ή γλυκός βασιλικός, είναι ο τέλειος καλοκαιρινός βασιλικός και η ποικιλία που ξεκινάω σε εσωτερικούς χώρους εδώ στο Seven Oaks Farm για να μεγαλώσω για καρύκεμα.

Καλλιεργώ επίσης βασιλικό κανέλας. Ναι, είναι φυτό βασιλικού, και ναι, πραγματικά έχει γεύση κανέλας! Στεγνώνω τα φύλλα και τα χρησιμοποιώ σε ποτ πουρί και τσάι. Υπάρχουν επίσης λάιμ, γλυκόριζα και βασιλικοί με άρωμα λεμονιού. Η γεύση του βασιλικού μπερδεύεται με τη δευτερεύουσα γεύση, η οποία μπορεί να μην είναι για όλα τα γούστα.

Υπάρχουν επίσης λάιμ, γλυκόριζα και βασιλικοί με άρωμα λεμονιού. Η γεύση του βασιλικού μπερδεύεται με τη δευτερεύουσα γεύση, η οποία μπορεί να μην είναι για όλα τα γούστα.

Η έναρξη του βασιλικού από τους σπόρους είναι εύκολη

Όλα τα φυτά βασιλικού μπορούν να ξεκινήσουν από σπόρους. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε φυτά στο τοπικό σας νηπιαγωγείο και κέντρο κήπου μόλις ζεσταθεί ο καιρός. Τα περισσότερα κέντρα κήπου αποθηκεύουν γλυκό βασιλικό.

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε ιερό βασιλικό, βασιλικό κανέλας ή οποιαδήποτε από τις 20 περίπου μοναδικές ποικιλίες βασιλικού που είναι άμεσα διαθέσιμες σε καταλόγους, πρέπει να αγοράσετε τους σπόρους και να καλλιεργήσετε βασιλικό από σπόρους.

Καλλιέργεια βασιλικού από σπόρους

Το Park Seed έχει μια μεγάλη ποικιλία σπόρων βασιλικού, συμπεριλαμβανομένων των αρωματισμένων που ανέφερα προηγουμένως. Άλλα μέρη για να βρείτε σπόρους βασιλικού περιλαμβάνουν αυστηρά φαρμακευτικούς σπόρους, όπου αγόρασα τους σπόρους tulsi (ιερός βασιλικός) μου φέτος, Burpee, και πολλές από τις άλλες εταιρείες σπόρων σε απευθείας σύνδεση.

γλυκό βότανο βασιλικού
Ο Μπάζιλ μεγαλώνει εδώ στο Επτά Όουκς το περασμένο καλοκαίρι. Αυτός είναι Γενοβέζος ή γλυκός βασιλικός και ξεκίνησε από σπόρους.

Ο βασιλικός χρειάζεται πλήρη ηλιοφάνεια και ένα pH εδάφους περίπου 6,0 έως 7,0. Βεβαιωθείτε ότι το σημείο όπου σκοπεύετε να φυτέψετε τους σπόρους βασιλικού σας λαμβάνει άφθονο ηλιακό φως.

Οι προμήθειες που θα χρειαστείτε για την καλλιέργεια βασιλικού από σπόρους περιλαμβάνουν:

 • Ένα πακέτο σπόρων βασιλικού
 • Έδαφος εκκίνησης σπόρων
 • Πηγή φωτός
 • Δοχεία για σπόρους, όπως συσκευασίες κυττάρων ή ένα μικρό δοχείο
 • Νερό

Οδηγίες για την καλλιέργεια βασιλικού από σπόρους:

 • Ξεκινήστε τους σπόρους βασιλικού σας τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν σκοπεύετε να τους φυτέψετε στον κήπο.
 • Μαζέψτε τις προμήθειές σας.
 • Διαβάστε το πίσω μέρος του πακέτου σπόρων για να επιβεβαιώσετε ότι οι οδηγίες που παρέχονται από την εταιρεία ταιριάζουν με τις οδηγίες που μοιράζομαι εδώ. Ορισμένες ποικιλίες μπορεί να έχουν ειδικές απαιτήσεις.
 • Τοποθετήστε το χώμα μέσα στις συσκευασίες κυττάρων ή τις γλάστρες. Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε δοχείο έχετε για εκκίνηση σπόρων έχει καλή αποστράγγιση.
 • Φυτέψτε κάθε σπόρο βασιλικού μέσα σε ένα κελί ή μερικούς στο δοχείο.
 • Πιέστε τους σπόρους ένα τέταρτο της ίντσας στο έδαφος. Χτυπήστε το χώμα πάνω από το σπόρο.
 • Νερό.
 • Κρατήστε τους σπόρους ποτισμένους μέχρι να βλαστήσουν.
 • Ο βασιλικός χρειάζεται ζεστασιά για να βλαστήσει – οι θερμοκρασίες γύρω στους 70 βαθμούς F είναι ιδανικές. Χρησιμοποιήστε ένα στρώμα θέρμανσης σπόρων εάν είναι απαραίτητο για να αυξήσετε τη θερμοκρασία κοντά στους σπόρους σας. ΜΗΝ προσπαθήσετε να φτιάξετε το δικό σας. αυτά είναι ειδικά αδιάβροχα χαλιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοντά σε φυτά.
 • Οι σπόροι βασιλικού πρέπει να βλαστήσουν (βλαστός) σε 5 έως 10 ημέρες.

Φροντίδα για τα φυτά βασιλικού σας

Τα φυτά βασιλικού σας θα αναπτυχθούν γρήγορα. Όταν έχουν διάφορα σύνολα φύλλων και είστε βέβαιοι ότι ο καιρός είναι σταθερά ζεστός (θερμοκρασίες ημέρας στη δεκαετία του ’70 και νυχτερινές θερμοκρασίες όχι χαμηλότερες από 50 F), εγκλιματιστείτε τα φυτά σας στο oουτούτ. Αυτή είναι μια διαδικασία που ονομάζεται «σκλήρυνση» και βοηθά τα φυτά να μεταβούν από την άνεση του σπιτιού σας στη μεγάλη ύπαιθρο.

Μετακινήστε τους δίσκους δενδρυλλίων σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέσα τη νύχτα. Κρατήστε τα καλά ποτισμένα. Κάνε αυτό για περίπου μια εβδομάδα. Τα φυτά σας θα πρέπει να είναι έτοιμα να μετακινηθούν στον κήπο μετά από μια εβδομάδα αργά εγκλιματιστικής τους στην ύπαιθρο.

Μεταμοσχεύσεις δενδρυλλίων βασιλικού

Αφαιρέστε τα φυτά σας από το δοχείο τους απαλά – πολύ απαλά! – αναποδογυρίζοντας το δοχείο και χτυπώντας τις πλευρές και το κάτω μέρος. Πιάστε το φυτό από τα φύλλα, όχι από το στέλεχος. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση αν σπάσεις ένα φύλλο, αλλά αν σπάσεις το στέλεχος πληγώνεις πραγματικά το φτωχό φυτό και έχει πολλά να αντιμετωπίσει μόλις είναι στο έδαφος.

Σκάψτε μια τρύπα αρκετά μεγάλη και αρκετά βαθιά για να φιλοξενήσει τις ρίζες του φυτού βασιλικού. Τοποθετήστε τις ρίζες στην τρύπα και σπρώξτε απαλά το έδαφος πίσω πάνω από τις ρίζες, χτυπώντας το με τις παλάμες σας. Νερό καλά και κρατήστε τα φυτά καλά ποτισμένα καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητική περιόδου.

Δεν χρειάζεται γονιμοποίηση

Ο βασιλικός ΔΕΝ χρειάζεται λίπασμα. Το πολύ λίπασμα μπορεί να κάνει τον βασιλικό να χάσει τη γεύση του. Δεν γονιμοποιώ καθόλου τα φυτά μου.

Τσιμπάω τα λουλούδια που σχηματίζονται στην κορυφή για τον πρώτο ή δύο μήνες, και μετά αφήνω τα φυτά μου να ανθίσουν σαν τρελά. Οι μέλισσες αγαπούν τα λουλούδια και ο βασιλικός είναι τόσο καλός για όλα τα μικρά επικονιαστικά έντομα.

Παράσιτα

Τα ιαπωνικά σκαθάρια στον βασιλικό είναι κοινά. Τα σκαθάρια επιτίθενται στα φύλλα και μασούν τρύπες μέσα τους. Για να τα ελέγξετε, θα πρέπει να τα μαζέψετε με το χέρι και να τα βυθίσετε σε σαπουνόνερο για να τα σκοτώσετε.

Πότε να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα

Μπορείτε να αρχίσετε να μαζεύετε φύλλα για να τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμά σας όταν το φυτό φτάσει περίπου έξι έως 10 ίντσες ύψος. Πάρτε μόνο λίγα φύλλα ή στελέχη στην αρχή, δίνοντας στο φυτό αρκετό χρόνο για να αναπτυχθεί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασιλικό με πολλούς τρόπους. Μερικές ασυνήθιστες συνταγές περιλαμβάνουν το ζελέ βασιλικού cranberry και την ιταλική συνταγή ξιδιού βοταδιού.

Ξερατικός Βασιλικός

Πριν τελειώσει το καλοκαίρι, κόψτε όσους μίσχους από το φυτό σας θέλετε. Ο ξηρός βασιλικός πριν παγετός κάνει τα φύλλα καφέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφυδατωτή ή να τοποθετήσετε στελέχη βασιλικού μέσα σε μια χάρτινη σακούλα. Βάλτε την τσάντα μέσα στο αυτοκίνητό σας στο ταμπλό και παρκάρετε την στον ήλιο για μια μέρα για να στεγνώσετε τα βότανα σε μια ωραία τραγανότητα. Εφ ‘όσον δεν σας πειράζει το αυτοκίνητό σας που μυρίζει σαν βασιλικός, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στεγνώσετε γρήγορα βασιλικό!

Περισσότεροι πόροι εκκίνησης σπόρων

διαφήμιση για νέα ακαδημία κηπουρική

Μάθετε πώς να καλλιεργούν βότανα σε εσωτερικούς χώρους με το διαδικτυακό μου μάθημα, Εύκολη κηπουρική με βότανα εσωτερικού χώρου. Πάρτο με το δικό σου ρυθμό. Πέντε μαθήματα βίντεο, καθώς και ένα βιβλίο με δυνατότητα λήψης και πολλά άλλα.

Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2017 και μετάμε ημερομηνία Ιανουαρίου 2022 με νέες πληροφορίες, βελτιωμένους συνδέσμους και εικόνες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply