https://pikanzo.com/

Πέντε γελοία εύκολοι τρόποι για να ανακυκλώσετε το κινητό σας τηλέφωνο

19
Πέντε γελοία εύκολοι τρόποι για να ανακυκλώσετε το κινητό σας τηλέφωνο

Είτε έχετε ένα συμβόλαιο όπου περιλαμβάνεται το κόστος του τηλεφώνου σας είτε αγοράζετε ένα νέο τηλέφωνο όταν το χρειάζεστε, οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε να έχουμε κινητά τηλέφωνα που δεν χρειαζόμαστε πια κάπου στη γραμμή.

Πολλά ακουστικά καταλήγουν να κρύβονται στο πίσω μέρος των συρταριών της κουζίνας, όπου ξεχνιούνται μέχρι να χωθούν τελικά στον κάδο.

Ωστόσο, κανένα κινητό τηλέφωνο δεν χρειάζεται να καταλήξει στον κάδο – τα περισσότερα είναι 80 τοις εκατό ανακυκλώσιμα.

Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων.

Σημείωση πριν την ανακύκλωση

Προτού εξετάσετε τις επιλογές σας, πρέπει να καθαρίσετε πλήρως το τηλέφωνό σας από τα προσωπικά σας δεδομένα — η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Η κατάργηση των δεδομένων σας από το τηλέφωνο σημαίνει ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά και να τα χρησιμοποιήσει για εγκλήματα όπως κλοπή ταυτότητας ή απάτη.

Πώς να ανακυκλώσετε κινητά τηλέφωνα

Τώρα, ας δούμε τις επιλογές ανακύκλωσης για τα παλιά σας κινητά τηλέφωνα.

1. Κάντε δώρο το κινητό τηλέφωνο

Μια ευτυχισμένη ώριμη γυναίκα με γκρίζα μαλλιά που κρατά ένα κινητό τηλέφωνο που της έχουν χαρίσει, κάθισε σε έναν καναπέ

Το τηλέφωνο μπορεί να μην είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο, αλλά το πιθανότερο είναι ότι εξακολουθεί να λειτουργεί τέλεια — σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε να είναι ένα ευπρόσδεκτο δώρο σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα νέο τηλέφωνο ή που είναι οικολογικοί .

Συχνά, οι έφηβοι και οι ηλικιωμένοι γονείς καταλήγουν με παλιά ακουστικά, για παράδειγμα — ειδικά οι νεότεροι έφηβοι που χρειάζονται μόνο ένα τηλέφωνο για να κρατήσουν επαφή με τους γονείς τους, αν βρίσκονται κάπου έξω χωρίς αυτά.

2. Πουλήστε το κινητό τηλέφωνο αυτοπροσώπως

Τα περισσότερα καταστήματα που πωλούν τηλέφωνα προσφέρουν μια υπηρεσία ανακύκλωσης παλιού τηλεφώνου, όπου θα αγοράσουν το τηλέφωνο από εσάς και θα το ανακαινίσουν ή θα σας προσφέρουν έκπτωση για ένα νέο τηλέφωνο σε μερική ανταλλαγή.

Μην πηγαίνετε απλώς στο πλησιέστερο κατάστημα λιανικής — ψωνίστε για να λάβετε την καλύτερη προσφορά καθώς οι προσφερόμενες τιμές μπορεί να διαφέρουν πολύ από κατάστημα σε κατάστημα.

3. Πουλήστε το κινητό τηλέφωνο online

Η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι το eBay. Ωστόσο, πολλοί ιστότοποι προσφέρουν μετρητά για παλιά κινητά τηλέφωνα.

Υπάρχουν ακόμη και ιστότοποι σύγκρισης, όπως π.χ Συγκρίνετε και ανακυκλώνετε, που μπορεί να σας βρει την καλύτερη προσφορά μέσα σε λίγα λεπτά.

Για παράδειγμα, τη στιγμή της γραφής, θα μπορούσατε να λάβετε 89 £ για ένα ξεκλείδωτο Apple iPhone 7 128 GB σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει όλα τα μικρά γράμματα στον ιστότοπο της εταιρείας με την οποία επιλέγετε να ανακυκλώσετε και τραβήξτε πολλές φωτογραφίες του ακουστικού σας προτού το δημοσιεύσετε ηχογραφημένη παράδοση — με αυτόν τον τρόπο, προστατεύεστε καλύτερα εάν η εταιρεία ισχυριστεί ότι το τηλέφωνο βρίσκεται σε μια χειρότερη κατάσταση από ό,τι τους είπες ή ότι δεν έφτασε ποτέ μαζί τους.

Φυσικά, το eBay ή το Gumtree είναι άλλες επιλογές για εξερεύνηση — ρίξτε μια ματιά για παρόμοια μοντέλα με τα δικά σας και δείτε τι φέρνουν.

4. Δωρίστε το κινητό σε φιλανθρωπικό σκοπό

Μια γυναίκα που φτιάχνει μια καρδιά με τα χέρια της μπροστά από το στήθος της, φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι

Αν αναρωτιέστε πώς να ανακυκλώσετε κινητά τηλέφωνα για φιλανθρωπικό σκοπό, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Τα περισσότερα φιλανθρωπικά καταστήματα δέχονται πλέον δωρεές τηλεφώνων, αλλά δώστε τους ένα δαχτυλίδι νωρίτερα εάν δεν είστε σίγουροι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το δωρίσετε σε WeeeCharity, που συλλέγει από το σπίτι ή την επιχείρησή σας δωρεάν και δέχεται τηλέφωνα υπό όλες τις συνθήκες.

Φιλανθρωπικά ιδρύματα συνήθως πουλούν το τηλέφωνό σας σε μια εταιρεία ανακύκλωσης, όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω, με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιήσουν κεφάλαια για τον σκοπό που υποστηρίζουν.

5. Αφήστε το κινητό τηλέφωνο σε κέντρο ανακύκλωσης

Τα δημοτικά κέντρα ανακύκλωσης παίρνουν ηλεκτρονικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων.

Όλη η τεχνολογία τεμαχίζεται και στη συνέχεια ταξινομείται μέσω μαγνητών και εγγύς υπέρυθρου φωτός. Οι πρώτες ύλες που ανακαλύφθηκαν με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για τη δημιουργία νέων προϊόντων.

Εάν το κινητό σας τηλέφωνο είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας, θα ήταν πιο λογικό να του δώσετε μια νέα πνοή μέσω των ιδεών επαναχρησιμοποίησης που αναφέρονται παραπάνω προτού καταλήξει στο κέντρο ανακύκλωσης.

Πώς να ανακυκλώνετε φορτιστές και μπαταρίες κινητών τηλεφώνων

Εάν σκέφτεστε, «αλλά πού μπορώ να ανακυκλώσω φορτιστές κινητών τηλεφώνων και μπαταρίες κινητών τηλεφώνων;», τότε θα χαρείτε να μάθετε ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να ανακυκλώσετε τα αξεσουάρ σας με το τηλέφωνό σας.

Για παράδειγμα, εάν πουλάτε το τηλέφωνό σας στο διαδίκτυο, οι περισσότερες εταιρείες θα επιμείνουν να παρέχετε φορτιστή μαζί με το ακουστικό.

Εάν χρειάζεται να απορρίψετε μόνο μια μπαταρία τηλεφώνου, ο δήμος σας μπορεί να συλλέξει μπαταρίες στο πεζοδρόμιο ή μπορείτε να τις ρίξετε σε ένα σημείο συλλογής σε ένα κατάστημα που πουλά μπαταρίες – ένα σούπερ μάρκετ, ένα κέντρο DIY ή κάτι παρόμοιο.

Η ανακύκλωση των μπαταριών είναι σημαντική γι’ αυτό μην τα τοποθετείτε στον γενικό κάδο απορριμμάτων σας.

Μείνετε στο ιστολόγιό μας αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών απορριμμάτων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply