https://pikanzo.com/

Προσθέτοντας μάριγκολντ στον βρώσιμο κήπο;

12
Προσθέτοντας μάριγκολντ στον βρώσιμο κήπο;

Η Μάριγκολντ είναι μια κοινή λουλούδι, τόσο συνηθισμένο που μερικοί άνθρωποι δεν το σκέφτονται πολύ. Στις μεσογειακές περιοχές, ονομάζεται Βελούδο λουλούδι για τα ελαφρώς μαλακά ασαφή πέταλα του. Σε αυτή την ανάρτηση, θα μιλήσουμε για τη σημασία του να έχουμε λουλούδια κατιφέ στον κήπο.

Προσθήκη κατιφέ στον βρώσιμο κήπο

Σχετικά με το κατιφέ

Η Μάριγκολντ είναι ετήσια λουλούδι που ευδοκιμεί στη ζεστή εποχή. Είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς καλοκαιρινούς ανθισμένους. Παραδόξως, είναι αυτόχθονας στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα σε αντίθεση με ό, τι υποδηλώνουν τα ονόματα. Ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα και μεταφέρθηκε στη λεκάνη της Μεσογείου από ναυτικούς. Γρήγορα, υιοθετήθηκε στους κήπους των αφρικανικών ακτών, της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Οι Ισπανοί το έβαζαν στο βωμό της Βεργίνης Μαρίας, εξ ου και το όνομα κατιφέ. Στις αρχές του 17ου αιώνα, το λουλούδι έγινε δημοφιλές στην Αγγλία και του δόθηκαν τα ονόματα γαλλικά και αφρικανικά Marigold. Αργότερα, το κατιφέ εισήχθη στην Ινδία, όπου κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα. Εκεί, έγινε το εξέχον λουλούδι στις θρησκευτικές και κοινωνικές γιορτές και το σύμβολο της φιλίας.

Γαλλικά vs Αφρικανικό κατιφέ

Τα γαλλικά και αφρικανικά κατιφέ είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Επίσης ονομάζεται Rose-of-the-Indies από τους Βρετανούς, το γαλλικό λουλούδι κατιφέ είναι σημαντικά μικρότερο από τον αφρικανό ξάδερφό του. Τα δίχρωμα πέταλά του κυμαίνονται από λαμπερό κίτρινο, πορτοκαλί, έως βαθύ μπορντό. Το αφρικανικό κατιφέ, από την άλλη πλευρά, έχει μια πομπώδη άνθιση και έρχεται σε λαμπερό λεμονάτο κίτρινο ή λαμπερό πορτοκαλί χρώμα.

Το γαλλικό κατιφέ έχει μια πιο θαμνώδη συνήθεια ανάπτυξης. Μπορεί να φτάσει τα 1,5 μέτρο ύψος σε τέλειες συνθήκες ανάπτυξης. Έχει επίσης ισχυρότερο άρωμα από την αφρικανική ποικιλία. Και τα δύο είναι εύκολο να αναπτυχθούν από σπόρους και να ευδοκιμήσουν το ζεστό καλοκαίρι. Αρχίζουν να ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τον πρώτο παγετό.

Πώς να καλλιεργήσετε κατιφέ;

Το Marigold είναι ένα από τα ευκολότερα λουλούδια για να αναπτυχθεί από σπόρους. Το τελευταίο έχει αρκετά ενδιαφέρον σχήμα σε αυτό. Μερικοί το συγκρίνουν με μια βελόνα, άλλοι με ένα πινέλο, αλλά το πιο ακριβές θα ήταν οι πένες σκαντζόχοιρου.

Ξεκινήστε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους μια εβδομάδα πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού. Συνήθως βλασταίνουν μέσα σε μια εβδομάδα. Μόλις φύγει όλη η απειλή παγετού, μπορείτε να φυτέψετε τα φυτά στον κήπο.

Το Marigold απολαμβάνει ζεστό καιρό, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν η ανάπτυξη καθυστερεί την άνοιξη. Θα απογειωθεί μόλις οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 85F (30C).

Φυτέψτε κατιφέ σε ένα ηλιόλουστο σημείο και καλά αποστραγγιστικό έδαφος. Το Deadhead ξόδεψε λουλούδια για να ενθαρρύνει περισσότερη άνθιση και να αποτρέψει την αυτο-σπορά.

Πώς να σπείρει σπόρους κατιφέ;

Λόγω του ασυνήθιστου σχήματός του, μερικοί πιστεύουν ότι υπάρχει ένας ειδικός τρόπος για να σπείρουν σπόρους κατιφέ. Το κλειδί για την επιτυχή βλάστηση είναι να έχουμε βιώσιμους σπόρους.

Ένας καλός σπόρος κατιφέ δεν πρέπει να λυγίζει όταν προσπαθείτε να σπρώξετε το τζίντζερ σας με αυτό. Επίσης, δεν πρέπει να είναι επίπεδο σαν χαρτί. Για να σπείρετε τον σπόρο, είτε να τον τοποθετήσετε σε όρθια μυώδη πλευρά προς τα κάτω στο έδαφος είτε να τον τοποθετήσετε επίπεδο. Αποφύγετε να το θάψετε πολύ βαθιά για να μην σαπίσει. Κρατήστε το έδαφος υγρό μέχρι να βλαστίσει. Από τότε, το νερό μόνο όταν το έδαφος είναι ξηρό.

Προσθήκη κατιφέ στον βρώσιμο κήπο

Είναι η μάριγκολντ ένα καλό φυτό συντροφιάς;

Η Marigold βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σύντροφος φυτά για κήπους λαχανικών. Πολλοί κηπουροί ορκίζονται από αυτό ως απωθητικό παρασίτων και ενισχυτικό γεύσης. Ένα πράγμα για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι το κατιφέ είναι ένα μεγάλο φυτό παγίδας για αφίδες. Το φυτεύω γύρω από φυτά πιπεριού και μελιτζάνας για να αποτρέψω τις αφίδες από αυτά. Μόλις μολυνθεί το κατιφέ με το παράσιτο, το πετάω. Και δεδομένου ότι είναι εύκολο να αναπτυχθεί, έχω άφθονο γύρω από τον κήπο.

Το κατιφέ είναι το ίδιο με την καλέντουλα;

Παρά το κοινό του όνομα, μαριχουάνα, η καλέντουλα δεν έχει καμία σχέση με το αληθινό κατιφέ. Και οι δύο ανήκουν στην οικογένεια των Αστεροειδών ή του ηλίανθου, αλλά είναι από δύο διαφορετικά γένη. Ο Καλέντουλα είναι από το γένος καλέντουλας και το κατιφέ από το γένος Tagetes.

Κατά τη σύγκριση των φυτών, οι διαφορές είναι αρκετά προφανείς. Τα φύλλα καλέντουλας επιμηκύνουν με μια λεία άκρη, ενώ το κατιφέ έχει φύλλα φτέρης με οδοντωτή λεπίδα. Το λουλούδι της καλέντουλας είναι παρόμοιο με τη μαργαρίτα με το εμφανές κέντρο της. Η άνθιση marigold έχει σφιχτά βολάν πέταλα που καλύπτουν το κέντρο.

Η Μάριγκολντ έχει ένα δυνατό πιπεράτο άρωμα που είναι δυσάρεστο για κάποιους. Τέλος, οι σπόροι είναι πολύ διαφορετικοί. Αν και και τα δύο έχουν ασυνήθιστα σχήματα, οι σπόροι καλέντουλας δεν είναι ομοιόμορφοι και μοιάζουν με κέρατα misshapen. Οι σπόροι κατιφέ είναι ομοιόμορφοι και μοιάζουν με πένες σκαντζόχοιρου.

Είναι βρώσιμο το κατιφέ;

Τα πέταλα Marigold είναι πολύ βρώσιμα. Προστίθενται στα πιάτα ρυζιού ως repl σαφράνεξ ου και το όνομα “σαφράν φτωχού ανθρώπου”. Χρησιμοποιείται επίσης ως κίτρινο φαγητό και ύφασμα πεθαίνουν.

Τα πέταλα Marigold έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό ως φαρμακευτικές θεραπείες στους αρχαίους Αζτέκους. Ως ένωση, πιστεύεται ότι βελτιώνει την υγεία του πεπτικού και χρησιμοποιείται επίσης ως πλύσιμο των ματιών. Η υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή προάγει την καλή όραση. Η αλοιφή Marigold χρησιμοποιείται για την επούλωση ερεθισμών του δέρματος.

Πώς να συγκομίσετε και να διατηρήσετε το λουλούδι κατιφέ;

 1. Μαζέψτε τα λουλούδια με την ματιά της άνθισης.
 2. Τοποθετήστε τα επίπεδα σε ένα φύλλο χαρτιού ή ένα πανί για να επιτρέψετε σε τυχόν σφάλματα να ξεφύγουν. Δεν συνιστάται το πλύσιμο τους. Το νερό μπορεί να βλάψει τα πέταλα.
 3. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι ή μια κίνηση συστροφής για να διαχωρίσετε τα πέταλα από την πράσινη βάση (τσέπη σπόρων).
 4. Απλώνουμε τα πέταλα σε μία στρώση σε ένα ταψί ή σε σχάρα στεγνώματος και αφήνουμε τον αέρα να στεγνώσει για λίγες μέρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αφυδατωτή.
 5. Αποθηκεύστε τα αποξηραμένα πέταλα σε γυάλινο βάζο με αεροστεγές καπάκι. Τοποθετούμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος, μακριά από το φως και την υγρασία.
Προσθέτοντας κατιφέ στον βρώσιμο κήπο.

Πώς να φτιάξετε λάδι με κατιφέ;

Για να φτιάξετε ένα εγχυμένο λάδι, χρησιμοποιείτε πάντα αποξηραμένα πέταλα. Τα φρέσκα πέταλα περιέχουν υγρασία, η οποία μπορεί να επιταχύνει την αλλοίωση. Το λάδι με έγχυση κατιφέ χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλοιφής, κρέμας, βάλσαμου χειλιών ή ως λάδι μασάζ.

Αργή έγχυση κρυολογήματος

 1. Σηκώστε ένα γυάλινο βάζο, κατά προτίμηση αδιαφανές, με πέταλα αναλογίας 1:2 προς λάδι.
 2. Τοποθετήστε το βάζο σε ένα ηλιόλουστο μέρος, όπως ένα περβάζι, για τέσσερις έως έξι εβδομάδες.
 3. Ανακινήστε το βάζο καθημερινά.
 4. Σουρώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το λάδι από τα πέταλα πιέζοντας τα τελευταία.
 5. Αποθηκεύστε το λάδι σε δροσερό σκοτεινό μέρος για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Αργή θερμαινόμενη έγχυση

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ παρόμοια με την παρασκευή γιαουρτιού, όπου παρέχεται ένα σταθερό ζεστό περιβάλλον για λίγες ώρες.

 1. Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο με πέταλα αναλογίας 1:2 προς λάδι.
 2. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό στο χέρι.
 3. Καλύψτε και προσπαθήστε να διατηρήσετε το νερό ζεστό για τρεις έως τέσσερις ώρες. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ζεστό νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
 4. Σουρώνουμε το λάδι και το ρίχνουμε σε ένα αδιαφανές μπουκάλι ή βάζο.
 5. Φυλάσσεται σε σκοτεινό δροσερό μέρος.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply