https://pikanzo.com/

Συμβουλές για να είσαι μια γυναίκα φιλική προς το περιβάλλον

15
Συμβουλές για να είσαι μια γυναίκα φιλική προς το περιβάλλον

Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες είναι γενικάπιο πράσινοαπό τους άνδρες. Αν το δούμε σε βασικό επίπεδο, α Γαλλική μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες εκπέμπουν 32,3 κιλά άνθρακα την ημέρα, σε σύγκριση με τους άνδρες που εκπέμπουν 39,3 κιλά. Αυτή η διαφορά οφείλεται σε φαινομενικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων σε: πράσινες συμπεριφορές, αγοραστική συμπεριφορά, ευαισθησία στην πράσινη διαφήμιση, επιλογές μεταφοράς, επιλογές τροφίμων και οδηγικές συνήθειες.

Ωστόσο, ενώ οι γυναίκες προηγούνται από πολλές απόψεις όσον αφορά το να είναι φιλικές προς το περιβάλλον και να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, η πλειονότητα των ανθρώπων –συμπεριλαμβανομένων των γυναικών– στον πλανήτη μας δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν ή ακόμα και να επιβραδύνουν τη ζημιά που προκαλείται στη Γη.

Αυτός είναι ένας μικρός οδηγός για γυναίκες σχετικά με το πώς να ζουν με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, χρησιμοποιώντας ιδέες που ίσως δεν είχατε σκεφτεί πριν. Οι περισσότερες από αυτές τις συμβουλές αφορούν και τους άνδρες, οπότε γιατί να μην τις διαβάσετε!

Πίστωση εικόνας: Pixabay
Πίστωση εικόνας: Pixabay

Τα καλλυντικά και το μακιγιάζ, μαζί με προϊόντα περιποίησης, όπως αφρόλουτρο, συσκευάζονται συχνά σε πλαστικό. Τα περισσότερα από αυτά είναι ανακυκλώσιμα, αλλά εδώ είναι μερικά σημεία που πρέπει να σκεφτείτε εάν θέλετε να μειώσετε τον αντίκτυπό σας στο περιβάλλον:

  • Θα μπορούσατε να αγοράσετε προϊόντα χύμα, επομένως χρησιμοποιώντας λιγότερη συσκευασία;
  • Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις συνήθεις μάρκες και τα προϊόντα σας, θα μπορούσατε να επαναχρησιμοποιήσετε αυτό το μπουκάλι ή το δοχείο για κάτι άλλο;
  • Εάν πρέπει πραγματικά να πετάξετε τη συσκευασία σας, ανακυκλώνετε πάντα ό,τι μπορείτε. Θυμηθείτε: ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι μπορεί να χρειαστεί 450-1000 χρόνια για να υποβαθμιστεί στη χωματερή και η έρευνα δείχνει ότι εκεί καταλήγουν τα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια (περίπου το 90%).
  • Όσον αφορά τα είδη για το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό του προσώπου σας, επιλέξτε επαναχρησιμοποιήσιμα, όπως φανέλες και κροσέ, σε αντίθεση με τα μαντηλάκια προσώπου μιας χρήσης και μη ανακυκλώσιμα.
  • Το βερνίκι νυχιών πωλείται σε γυάλινα μπουκάλια, με πλαστικά καπάκια. Ίσως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το άδειο μπουκάλι σας για να δημιουργήσετε το δικό σας χρώμα βερνικιού νυχιών.

Δεν είναι μυστικό ότι οι γυναίκες έχουν έμμηνο ρύση, και με αυτόν τον τρόπο περνάμε από μια συγκλονιστική ποσότητα σερβιέτες και ταμπόν μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Γη. Αυτά τα αντικείμενα είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Τα περισσότερα δεν είναι φτιαγμένα από βαμβάκι και περιέχουν πλαστικά χημικά, ενώ αυτά που είναι φτιαγμένα από βαμβάκι έχουν λευκανθεί. Οι καλλιέργειες βαμβακιού επίσης συχνά ψεκάζονται με μια ποικιλία χημικών ουσιών, επομένως ακόμη και το ίδιο το βαμβάκι δεν είναι καθαρό. Τώρα σκεφτείτε πού φοράτε αυτά τα αντικείμενα! Τα ταμπόν, επίσης, ενέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξετε TSS (Σύνδρομο Τοξικού Σοκ).

Αυτά τα είδη υγιεινής δεν είναι μόνο βλαβερά για την υγεία σας, αλλά βλάπτουν και το περιβάλλον. Η πλειοψηφία καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, και αν σκεφτεί κανείς πόσα χρησιμοποιούνται από κάθε γυναίκα, είναι πολλά απόβλητα για την υγειονομική ταφή. Η μέση γυναίκα χρησιμοποιεί πάνω από 16.000 είδη υγιεινής μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Πίστωση εικόνας: Pixabay
Πίστωση εικόνας: Pixabay

Εάν χρειάζεστε κάποια νέα ρούχα, είναι τόσο εύκολο να αγοράσετε ρούχα από καταστήματα που δεν λαμβάνουν υπόψη το περιβάλλον στην παραγωγή ρούχων τους. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την κατανάλωση ενέργειας, τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών, τη χρήση της γης και των φυσικών πόρων και τη χρήση του νερού.

Αντί να αγοράζετε νέα ρούχα από μέρη που δεν λαμβάνουν υπόψη το περιβάλλον, θα μπορούσατε:

  • Ανακυκλώστε τα αντικείμενα που έχετε ήδη
  • Φτιάξτε τα δικά σας ρούχα
  • Οργανώστε ένα πάρτι ανταλλαγής ρούχων ή παρακολουθήστε ένα
  • Αγοράστε μεταχειρισμένο, από φιλανθρωπικό κατάστημα ή παρόμοιο
  • Αγοράστε νέα ρούχα από ένα οικολογικό κατάστημα, όπως π.χ Δέντρο ανθρώπων

Μην ξεχνάτε να πλένετε τα ρούχα σας σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη θερμοκρασία και να κρεμάτε τα ρούχα σας για να στεγνώσουν αντί να χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο. Σκεφτείτε επίσης ποιο απορρυπαντικό ρούχων χρησιμοποιείτε.

Πίστωση επιλεγμένης εικόνας: Pixabay

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply