https://pikanzo.com/

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους

11
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους


Καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να μάθουν για την καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους. Αυτά τα φυτά είναι γνωστό ότι παράγουν μια υπέροχη ροζέτα από μακρύ και τοξωτό φύλλωμα που φαίνεται υπέροχο ειδικά όταν τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό καλάθι. Μπορείτε να το κρεμάσετε στο αίθριο ή μέσα στο σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε το φυτό σε γλάστρα ή δοχείο και να το τοποθετήσετε σε μια γωνιά του σπιτιού σας.

Η εκμάθηση του τρόπου καλλιέργειας φυτών αράχνης πρέπει να είναι εύκολη. Ακόμα κι αν δεν έχεις τόσα πολλά γνώσεις στην κηπουρικήθα πρέπει να μπορείτε να καλλιεργείτε με επιτυχία φυτά αράχνης στο σπίτι σας.

Τύποι φυτών αράχνης

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες φυτά αράχνης ότι μπορείτε να μεγαλώσετε στο σπίτι. Αλλά τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι τα ακόλουθα:

1. Zebra Spider Plant

Περιποίηση φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους

Πίστωση εικόνας: Proflowers

Το φυτό ζέβρα είναι μια δημοφιλής ποικιλία φυτών αράχνης που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και αναγνωρίζεται για τα τοξωτά φύλλα του. Γύρω στο καλοκαίρι και την άνοιξη, τα υστερούντα στελέχη θα αρχίσουν να παράγουν μικρά λευκά λουλούδια μαζί με μικροσκοπικά φυτάρια.

2. Bonnie Spider Plant

Περιποίηση φυτών αράχνης

Πίστωση εικόνας: Pinterest

Το φυτό αράχνη Bonnie αναγνωρίζεται για τα φύλλα του που λυγίζουν και κατσαρώνουν. Μερικοί άνθρωποι θα το αναφέρουν ως ένα σγουρό φυτό αράχνης. Σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες φυτών αράχνης, το φυτό bonnie είναι συνήθως πιο συμπαγές.

3. Φυτό αράχνης Vittatum

Καλλιέργεια φυτών αράχνης

Πίστωση εικόνας: Η Ερυθρελάτη

Το Vittatum Spider Plant είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες φυτών αράχνης. Αναγνωρίζεται για τη φαρδιά λευκή του ρίγα με ελαφρώς κυρτά φύλλα με μέτρια πράσινη απόχρωση. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν σκοπεύετε να κρεμάσετε το φυτό αράχνη σας σε εσωτερικό χώρο.

4. Varriegatum Spider Plant

Καλλιέργεια φυτών αράχνης

Πίστωση εικόνας: Χορτολογία

Το φυτό αράχνη είναι επίσης γνωστό ως ανάστροφο ποικιλόχρωμο, αυτό το φυτό αράχνη είναι επίσης μια δημοφιλής ποικιλία. Ενώ το vittatum έχει λευκές ρίγες στη μέση και σκούρο πράσινο άκρο, το varriegatum έχει σκούρες πράσινες ρίγες με λευκές άκρες. Αυτό το φυτό αράχνη φαίνεται πραγματικά ελκυστικό και μπορεί να κάνει μια τέλεια διακόσμηση στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης: 21 εξωτικά τροπικά φυτά του σπιτιού

Απαιτήσεις για την καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους

Η καλλιέργεια φυτών αράχνης είναι εύκολη για όσο διάστημα γνωρίζετε τη σωστή φροντίδα των φυτών αράχνης. Αυτό το ανθεκτικό φυτό μπορεί να ανεχθεί την κατάχρηση, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για κηπουρούς που πρωτοεμφανίζονται. Εδώ είναι οι απαιτήσεις για την καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους.

1. Χρησιμοποιήστε καλά στραγγισμένο έδαφος

Καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους

Πίστωση εικόνας: Η Ερυθρελάτη

Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές ανάπτυξης φυτών αράχνης είναι να διασφαλίσετε ότι παρέχετε στο φυτό καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Μπορείτε να αγοράσετε ένα χώμα για γλάστρες γενικής χρήσης από το φυτώριο ή το κατάστημα κήπου της περιοχής σας.

2. Φυτέψτε σε ένα δοχείο με τρύπες αποστράγγισης

Για να διασφαλίσετε ότι το φυτό αράχνη σας μπορεί να αναπτυχθεί με επιτυχία, τοποθετήστε το σε μια γλάστρα ή ένα δοχείο με πολλές τρύπες αποστράγγισης. Δεδομένου ότι τα φυτά αράχνης μπορούν να αναπτυχθούν καλύτερα εάν είναι λίγο δεμένα σε γλάστρα, επιλέξτε μια γλάστρα φυτών αράχνης που είναι ένα μέγεθος πάνω ή περίπου 2 ίντσες μεγαλύτερη σε διάμετρο.

3. Τοποθετήστε κάτω από Φωτεινό, Έμμεσο ηλιακό φως

Καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους

Πίστωση εικόνας: Πράσινο και Ζωντανό

Τα φυτά αράχνης μπορούν να ανεχθούν ένα ευρύ φάσμα συνθηκών για την ανάπτυξη. Ωστόσο, θα μπορούσαν να ανθίσουν περισσότερο εάν τα τοποθετήσετε κάτω από έντονο έμμεσο φως. Έτσι, μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές για τη φροντίδα των φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους είναι να παρέχετε στο φυτό μια ιδανική θερμοκρασία ανάπτυξης. Η ιδανική θερμοκρασία φυτού αράχνης είναι πάνω από 50 βαθμούς Φαρενάιτ με μέτρια υγρασία.

4. Περιστρέψτε την τοποθέτηση τακτικά

Το φυτό αράχνη μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας, ακόμη και σε ένα δωμάτιο που δέχεται μόνο τεχνητό φως. Ωστόσο, συνιστάται ιδιαίτερα να εναλλάσσετε τακτικά την τοποθέτηση. Με αυτόν τον τρόπο, και οι δύο πλευρές του φυτού θα εκτεθούν στο κοντινό φως.

Προβλήματα του φυτού αράχνης

Παρόλο που τα φυτά αράχνης είναι εγκαταστάσεις χαμηλής συντήρησης, αυτά τα φυτά θα αντιμετωπίσουν τελικά προβλήματα με παράσιτα. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα που θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε κατά την καλλιέργεια φυτών αράχνης.

1. Ζυγαριές ή Αφίδες

Καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους

Πίστωση εικόνας: Φύση και Κήπος

Επιθεωρήστε προσεκτικά τις κάτω πλευρές των φύλλων του φυτού αράχνης σας για την παρουσία λεπιών ή αφίδων. Τα λέπια είναι εκείνα τα επίπεδα καφέ παράσιτα σε σχήμα οβάλ που κολλάνε στα φύλλα. Βουτήξτε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα και τρίψτε το στα φύλλα. Μπορείτε να ψεκάσετε τα φύλλα με λάδι neem ή εντομοκτόνο σαπούνι για να αφαιρέσετε την παρουσία αφίδων.

2. Συμβουλή Burn

Ένα άλλο πρόβλημα που θα συναντήσετε κατά την καλλιέργεια φυτών αράχνης είναι το έγκαυμα στις άκρες. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχει χαμηλή υγρασία ή το έδαφος είναι στεγνό. Το κάψιμο των άκρων συμβαίνει επίσης ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης χημικών ουσιών και αλατιού που προέρχονται από το νερό της βρύσης που θα χρησιμοποιήσετε για να ταΐσετε τα φυτά σας. Επομένως, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση χλωριωμένου νερού όταν ταΐζετε τα φυτά σας. Κόψτε τις καφέ άκρες αμέσως όταν εμφανιστούν.

3. Mealybug

Περιποίηση φυτών αράχνης

Πίστωση εικόνας: Πλανήτης Φυσικός

Η προσβολή από αλευρώδη είναι συχνή σε φυτά εσωτερικού χώρου. Ακριβώς όπως και με τις αφίδες, έτσι και ο αλευρόφυτος μπορεί να αντιμετωπιστεί ψεκάζοντάς τους με λάδι neem ή εντομοκτόνο σαπούνι. Ελέγξτε επίσης τα κοντινά φυτά για να δείτε εάν τα παράσιτα μπορεί να έχουν μεταναστεύσει.

Οφέλη από τα φυτά αράχνης

Εκτός από το ότι είναι ένα φυτό χαμηλής συντήρησης, το φυτό αράχνη είναι ένα εξαιρετικό φυτό για να αναπτυχθεί, καθώς έχει πολλά οφέλη.

1. Καθαρίζει τον εσωτερικό αέρα

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της καλλιέργειας φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους είναι ότι θα μπορείτε να αναπνέετε καθαρό αέρα. Τα φυτά μπορούν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά επιβλαβείς χημικές ουσίες από τον αέρα, όπως φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο και τολουόλιο. Στην πραγματικότητα, Η NASA εξετάζει το φυτό αράχνη μεταξύ των τριών κορυφαίων φυτών εσωτερικού χώρου που μπορούν να βοηθήσουν στον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα.

2. Βοηθά τους ασθενείς να αναρρώσουν εύκολα

Η μελέτη δείχνει ότι τα φυτά αράχνης μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάρρωσης ενός χειρουργικού ασθενούς. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι ασθενείς με φυτά αράχνη στο δωμάτιό τους χρειάζονται λιγότερη φαρμακευτική αγωγή σε σύγκριση με εκείνους τους ασθενείς που δεν έχουν το φυτό στο δωμάτιό τους.

3. Βελτιώστε την υγρασία

Το φυτό αράχνη είναι ένα είδος πολυετούς φυτού με υψηλό ρυθμό διαπνοής. Αυτό σημαίνει ότι απορροφά νερό μέσω των ριζών του και κυκλοφορεί την υγρασία στον αέρα για να βελτιώσει την υγρασία. Η αυξημένη υγρασία στο σπίτι σας σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξετε αερομεταφερόμενες ασθένειες.

Συχνές ερωτήσεις για το φυτό αράχνης

Ε1: Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω ένα φυτό αράχνη;

Περιποίηση φυτών αράχνης

Πίστωση εικόνας: Σχεδιασμός εγγενούς κήπου σπιτιού

Μία από τις ερωτήσεις που πιθανότατα έχετε στο μυαλό σας είναι πόσο συχνά ποτίζετε το φυτό αράχνης σε εσωτερικούς χώρους; Εάν το επάνω εκατοστό του εδάφους είναι στεγνό, τότε αυτό είναι μια ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να ποτίσετε το φυτό αράχνη σας. Ποτίστε το φυτό μέτρια ή μία φορά την εβδομάδα κατά τον πρώτο χρόνο ανάπτυξης του φυτού.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ποτίζετε φυτά εσωτερικού χώρου

Ε2: Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα φυτά αράχνης;

Όταν καλλιεργείται σε ιδανικές συνθήκες σε εσωτερικούς χώρους, το φυτό αράχνη θα αναπτυχθεί πραγματικά μέσα σε 6 μήνες έως ένα χρόνο. Αφού φτάσει σε ένα αξιοπρεπές μέγεθος, θα βγάλει το πρώτο ανθισμένο μίσχο του. Μετά από αυτό, το φυτό θα γίνει νωθρό και τα φύλλα θα εξασθενήσουν.

Ε3: Ποια είναι η καλύτερη γλάστρα για φυτό αράχνης;

Καλλιέργεια φυτών αράχνης

Πίστωση εικόνας: CtrlCurate

Χρησιμοποιήστε γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης για να φυτέψετε τα φυτά αράχνης σας. Χωρίς τρύπες αποστράγγισης, το φυτό αράχνη σας θα υπερποτιστεί και αυτό θα μπορούσε να σκοτώσει το φυτό. Παρόλο που η επιφάνεια του εδάφους είναι στεγνή, το έδαφος στο κάτω μέρος είναι ήδη μούσκεμα.

Ε4: Αναπτύσσονται τα φυτά αράχνης έξω;

Ναι, τα φυτά αράχνης μπορούν να καλλιεργηθούν με επιτυχία σε εξωτερικούς χώρους για ολόκληρο το χρόνο. Λειτουργούν καλά όταν φυτεύονται απευθείας από το έδαφος όπου μπορεί να εξαπλωθεί αργά. Το φυτό αράχνη μπορεί να καλλιεργηθεί και σε γλάστρα σε εξωτερικό χώρο, είτε σε κρεμασμένο δοχείο είτε ως όρθια ζαρντινιέρα.

Ε5: Πόσο φως χρειάζονται τα φυτά αράχνης;

Για να διασφαλίσετε την επιτυχή ανάπτυξη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις απαιτήσεις φωτός για το φυτό αράχνη. Τα φυτά αράχνης θα προτιμούσαν τα έντονα φώτα, αν και μπορούν επίσης να αναπτυχθούν σε ημισκιερό έως μερικό άμεσο ηλιακό φως. Θα κάνουν επίσης καλά όταν καλλιεργούνται κάτω από έντονο τεχνητό φως.

Ε6: Ποιο είναι το καλύτερο έδαφος για το φυτό αράχνη;

Γλάστρα φυτών αράχνης

Πίστωση εικόνας: Ο Μύλος του Belair

Τα φυτά αράχνης δεν ανέχονται το υγρό έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το καλύτερο έδαφος για να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια του φυτού αράχνης είναι το χώμα για γλάστρες για όλες τις χρήσεις. Μπορείτε να αγοράσετε ένα καλής ποιότητας χώμα γλάστρας από το τοπικό σας φυτώριο ή κατάστημα κήπου. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε κάτι βιολογικό.

Ε7: Πώς να γονιμοποιήσετε τα φυτά αράχνης;

Τα λιπάσματα πρέπει να εφαρμόζονται με φειδώ στα φυτά αράχνης σας. Αποφύγετε την υπερβολική λίπανση καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καφέ άκρες των φύλλων. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο λίπασμα για χρήση για τα φυτά αράχνης. Οποιοδήποτε υδατοδιαλυτό λίπασμα για όλες τις χρήσεις που είναι κατάλληλο για φυτά εσωτερικού χώρου θα πρέπει να είναι καλό.

Ε8: Γιατί τα φυτά αράχνης έχουν καφέ άκρες;

Περιποίηση φυτών αράχνης

Πίστωση εικόνας: Reddit

Το καφέ άκρο είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα φυτά αράχνης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά ο κύριος λόγος είναι το στρες στο νερό. Αυτό θα συμβεί εάν είτε υπερποτίσετε είτε υποβρύχετε το φυτό. Επίσης, εάν ταΐσετε το φυτό με νερό που περιέχει φθόριο, θα εμφανιστούν οι άκρες που μαυρίζουν.

Ε9: Πώς να επανατοποθετήσετε ένα μεγάλο φυτό αράχνης;

Η μεταφύτευση ενός φυτού αράχνης πρέπει να είναι εύκολη. Απλώς αφαιρέστε το φυτό απαλά από την αρχική του γλάστρα. Ξεπλύνετε το φυτό και κόψτε μερικές από τις ρίζες του. Στη συνέχεια, πάρτε μια μεγαλύτερη γλάστρα και ξαναφυτέψτε. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια γλάστρα ή δοχείο που έχει πολλές οπές αποστράγγισης.

Τελικές σκέψεις

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την καλλιέργεια φυτών αράχνης σε εσωτερικούς χώρους. Το φυτό φαίνεται υπέροχο παντού, ανεξάρτητα από το πώς το φυτεύετε. Μπορείτε να το μεγαλώσετε σε ένα κρεμαστό καλάθι ή σε οποιαδήποτε γλάστρα και να το τοποθετήσετε πάνω από ένα τραπέζι ή οπουδήποτε στο σπίτι σας. Οι μακρινοί βλαστοί του φυτού έχουν «μωρά φυτών» στο τελείωμα που το κάνουν να φαίνεται πραγματικά εντυπωσιακό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply