https://pikanzo.com/

5 τρόποι για να ανακυκλώσετε τα γυαλιά σας

15
5 τρόποι για να ανακυκλώσετε τα γυαλιά σας

Υπολογίζεται ότι Το 75 τοις εκατό του πληθυσμού χρειάζεται διόρθωση της όρασης, με περίπου 64 τοις εκατό των ανθρώπων που επιλέγουν να φορούν γυαλιά για να διορθώνουν την όρασή τους και το 11 τοις εκατό επιλέγουν φακούς επαφής — είτε αποκλειστικά είτε παράλληλα με γυαλιά.

Με τόσους πολλούς από εμάς να φοράμε γυαλιά και να κάνουμε ετήσιες οφθαλμολογικές δοκιμές, τα γυαλιά μπορεί, δυστυχώς, να καταστούν αναποτελεσματικά για το άτομο για το οποίο κατασκευάστηκαν μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Συχνά φτιαγμένα από μέταλλο ή πλαστικό, τα γυαλιά δεν μπορούν απλώς να πεταχτούν στον οικιακό κάδο ανακύκλωσης, τόσοι πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται, “πού μπορώ να ανακυκλώσω τα γυαλιά;”

Θα εκπλαγείτε με το πόσα ζευγάρια παλιά συνταγογραφούμενα γυαλιά κρύβονται στο πίσω μέρος των συρταριών σε σπίτια σε όλη τη χώρα.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο πού μπορείτε να ανακυκλώσετε τα γυαλιά – είτε πρόκειται για γυαλιά συνταγής είτε για ανάγνωση που πρέπει να πετάξετε.

1. Πάρτε τα γυαλιά σας στον οπτικό σας

Οι περισσότεροι οπτικοί διαθέτουν κουτί ανακύκλωσης γυαλιών για τη δωρεά μεταχειρισμένων γυαλιών.

Για παράδειγμα, Specsavers, Vision Express και Boots Opticians — μαζί με πολλούς ανεξάρτητους οπτικούς — συνεργάζονται με φιλανθρωπικές οργανώσεις που παρέχουν οπτική εκπαίδευση και φροντίδα της όρασης σε ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ορισμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις στέλνουν δωρισμένα γυαλιά στο εξωτερικό για να χρησιμοποιηθούν από όσους έχουν ανάγκη με αντίστοιχες συνταγές, ενώ άλλες ανακυκλώνουν τα γυαλιά και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τα χρήματα που προκύπτουν για να πραγματοποιήσουν ζωτικής σημασίας έργο σχετικά με τη φροντίδα των ματιών και την όραση για όσους έχουν ανάγκη.

2. Ρίξτε τα γυαλιά σας σε ένα φιλανθρωπικό κατάστημα

Ένας χαρούμενος λευκός επιχειρηματίας στεκόταν στο γραφείο του φορώντας γυαλιά και ένα μπλε πουκάμισο

Ορισμένα φιλανθρωπικά καταστήματα θα δέχονται δωρεές από γυαλιά ηλίου, γυαλιά και γυαλιά ανάγνωσης.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν το τοπικό φιλανθρωπικό κατάστημα δέχεται γυαλιά, τηλεφωνήστε τους γρήγορα προτού κάνετε δωρεά.

Εάν το τοπικό σας κατάστημα δεν δέχεται δωρεές προδιαγραφών, μπορείτε να τις δημοσιεύσετε σε ορισμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Λέσχη LionsΓια παράδειγμα, συλλέγει παλιά ποτήρια στα κλαμπ της σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, εάν δεν μένετε κοντά σε ένα, μπορείτε να δημοσιεύσετε τα γυαλιά σας απευθείας σε αυτούς.

Το Club ταξινομεί τα γυαλιά που λαμβάνει, τα βαθμολογεί και τα προωθεί σε οφθαλμικές κλινικές σε μέρη όπως το Νεπάλ και η Γκάνα για επαναχρησιμοποίηση.

3. Ξαναχρησιμοποιήστε τα γυαλιά σας

Αντί να στείλετε τα γυαλιά σας για ανακύκλωση, γιατί να μην τα επαναχρησιμοποιήσετε; Αν και η υπηρεσία δεν διαφημίζεται υπερβολικά, οι περισσότεροι οπτικοί μπορούν να τοποθετήσουν νέους φακούς στα παλιά σας πλαίσια.

Όχι μόνο θα ήταν καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον, αλλά σημαίνει ότι θα κρατήσετε τα αγαπημένα σας κουφώματα και θα είναι φθηνότερο για εσάς από το να αγοράσετε καινούργια.

Εάν ο συνηθισμένος οπτικός σας δεν προσφέρει αυτήν την υπηρεσία, μεταφέρετε τα κουφώματα αλλού — μπορείτε επίσης να τα στείλετε σε διαδικτυακούς οπτικούς για τοποθέτηση φακών.

4. Πουλήστε τα γυαλιά σας

Μια ώριμη λευκή γυναίκα με γκρίζα μαλλιά καθόταν σε έναν καναπέ, φορώντας γυαλιά και μπλε μπλούζα

Όταν η συνταγή σας είναι ξεπερασμένη, μπορείτε να πουλήσετε τα παλιά σας γυαλιά και να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για να αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι.

Το eBay και το Depop είναι καλά μέρη για να ξεκινήσετε. τα επώνυμα γυαλιά πωλούν ιδιαίτερα καλά, καθώς πολλοί άνθρωποι αγαπούν μια προσφορά σχεδιαστών.

Θα μπορούσατε να δηλώσετε τη συνταγή σας στην καταχώριση σε περίπτωση που ταιριάζει με έναν αγοραστή, αλλά οι περισσότεροι αγοραστές θα περιμένουν να αγοράσουν τα γυαλιά για τους σκελετούς και στη συνέχεια να τοποθετήσουν τους φακούς τους.

Μπορεί να μπορείτε να αφαιρέσετε τους φακούς μόνοι σας, αλλά μην το κάνετε, αν φοβάστε ότι μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στα πλαίσια κατά τη διαδικασία — ένας ειδικός θα το κάνει σε δευτερόλεπτα με επαγγελματικό εξοπλισμό κατά την τοποθέτηση των νέων φακών.

5. Χαρίστε τα γυαλιά σας στην οικογένεια ή τους φίλους σας

Εάν ένα μέλος της οικογένειας ή ένας φίλος χρειάζεται γυαλιά για την όρασή του, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα νέο ζευγάρι αυτή τη στιγμή, μπορείτε να του προσφέρετε το παλιό σας ζευγάρι.

Θα πρέπει ακόμα να πληρώσουν για νέους φακούς (εκτός αν η συνταγή τους ταιριάζει με τη δική σας), αλλά θα τους εξοικονομήσει πολλά χρήματα στα πλαίσια.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη σημασία της ανακύκλωσης στο ιστολόγιό μας.

Η ανάρτηση ιστολογίου ενημερώθηκε στις 11/11/21 για να αφαιρεθεί η αναφορά της Vision Aid Overseas κατόπιν αιτήματός τους, καθώς δεν παρέχουν πλέον την αναφερόμενη υπηρεσία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply