https://pikanzo.com/

9 Συμβουλές για μια κουζίνα μηδενικών απορριμμάτων

17
9 Συμβουλές για μια κουζίνα μηδενικών απορριμμάτων

Η έννοια του «μηδενικού απορριμμάτων» μπορεί να φαίνεται τρομακτική, ειδικά αν είναι καινούργια για εσάς. Ζούμε σε μια χώρα που για πάρα πολύ καιρό βασιζόταν σε είδη μιας χρήσης για βοήθεια στην εκτέλεση πολλών καθημερινών εργασιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην κουζίνα, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη συχνή χρήση μεμβράνης, πλαστικών σακουλών, κουτιών αυγών και πετσετών κουζίνας, μεταξύ άλλων. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε έναν τρόπο ζωής με μηδενικά απόβλητα ή να ξεκινήσετε το ταξίδι σας χωρίς σκουπίδια, η κουζίνα του σπιτιού σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές.

Γιατί Zero Waste;

Με λίγα λόγια, όσο λιγότερα απόβλητα τόσο το καλύτερο – για το περιβάλλον, αλλά και για την τσέπη σας! Τα απόβλητα που αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής δημιουργούν αέρια θερμοκηπίου, τα οποία είναι τρομερά νέα για το περιβάλλον και οδηγούν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Υπάρχουν επίσης και άλλες σημαντικές ανησυχίες που συνδέονται με αυτό, όπως ο αντίκτυπος των απορριμμάτων στην άγρια ​​ζωή, η οποία καταπιεί τα απόβλητα ή μπλέκεται σε αυτά.

Η συνολική μηδενική σπατάλη είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά ακόμη και η απλή προσπάθεια ένας από τις παρακάτω συμβουλές θα μπορούσαν να σας ξεκινήσουν στην πορεία σας προς έναν τρόπο ζωής χωρίς σπατάλη. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι μόλις αρχίσετε να προσέχετε αυτά τα πράγματα, είναι αδύνατο να απομακρυνθείτε από αυτό – όπου κι αν βρίσκεστε και ό,τι κι αν κάνετε! Και αυτά είναι σπουδαία νέα για το περιβάλλον, και επίσης, θα βρείτε, για την τσέπη σας.

9 Συμβουλές για την κουζίνα μηδενικών απορριμμάτων:

  • Ανταλλάξτε τα αναλώσιμα με επαναχρησιμοποιήσιμα

Πίστωση εικόνας: Pixabay
Πίστωση εικόνας: Pixabay

Αυτό σημαίνει να ανταλλάξετε χαρτί κουζίνας για επαναχρησιμοποιούμενο πανί, σακούλες σάντουιτς για επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία, χαρτοπετσέτες για υφασμάτινες (ίσως από παλιό ύφασμα) και μεμβράνη για ένα καπάκι πιάτου ή σπιτικά λινά καλύμματα τροφίμων.

Για την αποθήκευση τροφίμων στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε γυάλινα δοχεία όπως βάζα Mason, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για χρόνια και χρόνια.

  • Πείτε αντίο στις πλαστικές σακούλες

Δεν χρειάζεστε πλαστικές σακούλες στο σπίτι σας, ακόμα κι αν νομίζετε ότι χρειάζεστε! Σταματήστε να τα χρησιμοποιείτε στους κάδους σας. απλά χρησιμοποιήστε τον κάδο χωρίς και πλύντε τον. Εάν συνήθως επαναχρησιμοποιείτε τις πλαστικές σας σακούλες για σούπερ μάρκετ ή άλλα ψώνια, επενδύστε σε μια υφασμάτινη τσάντα ή τσάντα εφ’ όρου ζωής.

νερό βρύσης
Μη φοβάστε τη βρύση! Πίστωση εικόνας: Pixabay

Δεν το κάνεις χρειάζομαι να αγοράσω εμφιαλωμένο νερό. Το νερό της βρύσης είναι γενικά καλό, αλλά αν δεν σας ενδιαφέρει τόσο η γεύση του δικού σας, προσθέστε κάτι σε αυτό, όπως μια φέτα λεμόνι ή μια φέτα μήλο. Όχι μόνο θα έχει πιο ωραία γεύση, αλλά θα προσθέσετε και θρεπτικά συστατικά.

Η χύδην αγορά σημαίνει χαμηλότερη αναλογία προϊόντος προς συσκευασία, κάτι που μπορεί να είναι καλό μόνο όταν πρόκειται για μείωση των απορριμμάτων.

Εάν επισκέπτεστε ένα συγκεκριμένο κατάστημα μαζικής αγοράς που πουλά τρόφιμα από μεγάλους κάδους, πάρτε μαζί σας δοχεία από το σπίτι, όπως βάζα και υφασμάτινες σακούλες, ώστε να μην χρειάζεστε καμία συσκευασία εκεί.

  • Βρείτε νέες χρήσεις για τα απόβλητα τροφίμων

Πίστωση εικόνας: Pixabay
Πίστωση εικόνας: Pixabay

Το κατακάθι του καφέ είναι εξαιρετικό για να κρατάτε μακριά τα μυρμήγκια, οι υπερβολικά ώριμες μπανάνες είναι ιδανικές για ψήσιμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ξαναβγαίνουν σε ένα βάζο με λίγο νερό. Γίνετε φανταστικοί με τα απορρίμματα φαγητού σας και θα εκπλαγείτε με το τι μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε.

Με το τρίψιμο ορισμένων λαχανικών, όπως οι πατάτες και τα καρότα, αντί να τα ξεφλουδίσετε, θα διατηρήσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά και θα εμποδίσετε επίσης τα υπολείμματα να γίνουν απόβλητα. Win-win!

Αν και θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι δεν είναι «μηδενικά απόβλητα», το συμπεριλαμβάνω, καθώς είναι καλό για το περιβάλλον και μια εξαιρετική επιλογή για τα λίγα υπολείμματα τροφών που θα παράγετε όταν ζείτε έναν τρόπο ζωής με χαμηλά απόβλητα. Μπορούν επίσης να προστεθούν ορισμένα μη τρόφιμα. Ο οδηγός μας για τη δημιουργία του δικού σας σωρού κομποστοποίησης βρίσκεται εδώ.

Πίστωση εικόνας: Pixabay
Πίστωση εικόνας: Pixabay

Τα τρόφιμα εν κινήσει τείνουν να προκαλούν πολλά προβλήματα με τις συσκευασίες απορριμμάτων, οπότε γιατί να μην προετοιμάσετε τα μεσημεριανά γεύματα της εργασίας και το σχολείο στο σπίτι και να εξοικονομήσετε απόβλητα καθώς και χρήματα; Επίσης, αναμφίβολα θα τρώτε τρόφιμα που είναι υψηλότερης θρεπτικής αξίας και γενικά καλύτερα για εσάς!

Δοκιμάστε ένα κουτί μεσημεριανού γεύματος με διάφορες θήκες, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε πολλούς τύπους φαγητού, διατηρώντας τα χωριστά – και χωρίς να χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Μην ξεχνάτε επίσης ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι για τα ποτά σας.

Εσυ Πραγματικά χρειάζεσαι αυτόν τον νέο σπιράλιζερ; Τα gadget της κουζίνας είναι συχνά μοντέρνα ή καταλήγουν να σπάνε, κάτι που στη συνέχεια σας αφήνει με τα απόβλητα. Να θυμάστε ότι όσον αφορά το μαγείρεμα, η Google είναι φίλος σας και συχνά θα σας παρέχει εναλλακτικές μεθόδους για να κάνετε εργασίες κουζίνας χωρίς να χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο (και συχνά ακριβό) gadget.

Πίστωση επιλεγμένης εικόνας: Pixabay

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply